Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; Οι καλύτεροι τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας

Εισαγωγή

Σήμερα σε αυτό το άρθρο συζητάμε πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; Το blogging έχει αναδειχθεί ως μια ισχυρή πλατφόρμα στον δυναμικό διαδικτυακό κόσμο για ανθρώπους και εταιρείες για να προσεγγίσουν ένα παγκόσμιο κοινό με τις ιδέες, τις γνώσεις και τα προϊόντα τους. Μια ενδιαφέρουσα προοπτική είναι η δημιουργία ενός ιστολογίου, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως μέσο αυτοέκφρασης, τόπος συνάντησης για άλλους με παρόμοια ενδιαφέροντα και μέσο οικονομικής υποστήριξης.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα για να ξεχωρίσεις στην μεγάλη θάλασσα του Διαδικτύου από το να δημιουργείς απλώς εξαιρετικό περιεχόμενο. Εδώ, θα εξετάσουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο και, στη συνέχεια, μερικά, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου προσέλκυσης αναγνωστών.

Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα blog;

Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; Ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα blog;
αποθέτω

Επιλέξτε μια πλατφόρμα για το ιστολόγιό σας. Δείτε μια πλατφόρμα που σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε τα πρότυπά τους.

 • Επιλέξτε έναν οικοδεσπότη Ιστού.
 • Αποφασίστε για μια εξειδικευμένη αγορά.
 • Επιλέξτε έναν τομέα και ένα όνομα για το ιστολόγιό σας.
 • Κάντε το blog σας σε λειτουργία.
 • Ιδανικά θέματα για ένα blog.
 • Δημιουργήστε το πρώτο σας άρθρο στο blog.
 • Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα για τα άρθρα σας.

Πού μπορώ να βρω δωρεάν πρότυπα ιστολογίων;

 • Αποκτήστε ένα δωρεάν πρότυπο ιστολογίου με την εγγραφή σας. Επιλέξτε το είδος του ιστολογίου που θέλετε να ξεκινήσετε.
 • Σκεφτείτε ένα όνομα για το blog σας. Ενημερωθείτε για το blog σας.
 • Επιλέξτε ένα πρότυπο για το ιστολόγιό σας. Ο σχεδιασμός του μπορεί να τροποποιηθεί για να ταιριάζει στο δικό σας γούστο.
 • Βάλτε το στυλό σε χαρτί και αφήστε την πρώτη σας ανάρτηση.
 • Κάντε το blog σας γνωστό.

Θα ξέρετε πώς να κάνω το ιστολόγιό μου να φτάσει τις χίλιες προβολές;

 • Προσέλκυση αναγνωστών στις αναρτήσεις του ιστολογίου σας
 • Μεταβείτε στην επάνω γραμμή πλοήγησης και βάλτε έναν σύνδεσμο εκεί. Εάν το κοινό σας βρει αξία σε αυτά που έχετε να πείτε, θα αναζητήσει περισσότερα από αυτά.
 • Στην κορυφή της πλαϊνής γραμμής σας, δώστε έναν σύνδεσμο.
 • Εμφανίστε το περιεχόμενο σε εμφανές σημείο στην αρχική σελίδα και σε όλες τις σελίδες κατηγορίας.
 • Επαληθεύστε ότι οι σχετικές και δημοφιλείς αναρτήσεις παρουσιάζουν το περιεχόμενο.

Εγκατάσταση ιστολογίου

Βρείτε την ειδικότητά σας

Η εύρεση της ειδικότητάς σας είναι απολύτως απαραίτητη πριν ξεκινήσετε το ιστολόγιό σας. Είναι απαραίτητο να σκέφτεστε το κοινό σας, τα ενδιαφέροντά σας και τον τομέα εξειδίκευσής σας. Όχι μόνο ο περιορισμός της εστίασης του ιστολογίου σας σάς βοηθά να προσεγγίσετε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο, αλλά καθιερώνει επίσης τον γενικό τόνο που μπορείτε να περιμένετε από τις αναρτήσεις.

Αποκτήστε έναν κεντρικό υπολογιστή και ένα όνομα τομέα

Η επιλογή του σωστού ονόματος τομέα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς χρησιμεύει ως η ηλεκτρονική διεύθυνση για το ιστολόγιό σας. Πρέπει να είναι αξιομνημόνευτο, σχετικό με την ειδικότητά σας και, ιδανικά, να περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το περιεχόμενο. Επιλέξτε μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας για να βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας είναι προσβάσιμο και ασφαλές αφού καταλήξετε σε ένα όνομα τομέα.

Κανονίστε την εγκατάσταση ενός CMS

Με τον διαισθητικό σχεδιασμό και την εκτεταμένη βιβλιοθήκη προσθηκών, το WordPress έγινε γρήγορα ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα CMS. Για να διευκολύνετε τη σύνταξη, την επεξεργασία και την οργάνωση αναρτήσεων ιστολογίου, εγκαταστήστε το WordPress ή ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) της επιλογής σας.

Δημιουργήστε το δικό σας blog!

Η διατήρηση των επισκεπτών απαιτεί ένα σχέδιο που είναι αισθητικά ευχάριστο και εύκολο στη χρήση. Επιλέξτε ένα θέμα φιλικό προς κινητά το οποίο μπορείτε να προσαρμόσετε ώστε να ταιριάζει με την αισθητική της επωνυμίας σας. Βεβαιωθείτε ότι η διάταξη, η πλοήγηση και η αναγνωσιμότητα είναι όλες οι κορυφαίες προτεραιότητες.

Δημιουργία συναρπαστικών κειμένων

Δημιουργήστε ένα σχέδιο για το περιεχόμενό σας

Οι εγγραφές ιστολογίου μπορεί να προγραμματιστούν και να οργανωθούν καλύτερα με τη βοήθεια μιας καλά μελετημένης στρατηγικής περιεχομένου . Πριν ξεκινήσετε να δημιουργείτε άρθρα, μαθήματα, κριτικές ή βίντεο, αποφασίστε τι είδους υλικό θέλετε να φτιάξετε. Εάν θέλετε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον και τη συνοχή του κοινού σας, πρέπει να κάνετε ένα πρόγραμμα περιεχομένου.

Σύνταξη Ανώτερου Περιεχομένου

Όταν πρόκειται για τη σύνταξη αναρτήσεων ιστολογίου, η ποιότητα είναι ο βασιλιάς. Το υλικό σας θα πρέπει να είναι συναρπαστικό, εκπαιδευτικό και να υποστηρίζεται από σταθερή έρευνα, εάν θέλετε να προσελκύσετε και να διατηρήσετε τους αναγνώστες. Δημιουργήστε μια συναισθηματική σύνδεση με τους αναγνώστες σας γράφοντας σε ένα προσιτό, συνομιλητικό στυλ.

Κάντε το SEO-Friendly

Η βελτιστοποίηση του ιστολογίου σας για τις μηχανές αναζήτησης είναι απαραίτητη εάν θέλετε να προσελκύσετε επισκέπτες χωρίς να πληρώσετε για διαφημίσεις. Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενό σας, κάντε έρευνα λέξεων-κλειδιών, χρησιμοποιήστε μετα-ετικέτες και δημιουργήστε έναν χάρτη ιστότοπου. Αν θέλετε περισσότερα άτομα να βλέπουν το ιστολόγιό σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, πρέπει να θέσετε το SEO ως προτεραιότητα.

Καθορισμός της προβολής του ιστολογίου σας
αποθέτω

Καθορισμός της προβολής του ιστολογίου σας

Κάντε χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Εάν θέλετε περισσότεροι άνθρωποι να διαβάζουν το ιστολόγιό σας και να αλληλεπιδρούν μαζί σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για χρήση. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό σε έναν από τους πολλούς γνωστούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το Instagram ή το Pinterest. Για να ενισχύσετε την προβολή του ιστολογίου σας, μοιραστείτε το περιεχόμενό του, αλληλεπιδράστε με τους αναγνώστες του και χρησιμοποιήστε τακτικές μάρκετινγκ μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Χτίζοντας Σχέσεις μέσω του Blogging

Αφήστε διορατικά σχόλια σε κομμάτια άλλων bloggers, εγγραφείτε σε φόρουμ και γίνετε ενεργοί στα δίκτυα κοινωνικών μέσων για να συνδεθείτε με άλλους bloggers στον κλάδο σας. Συνεργασίες, αναρτήσεις επισκεπτών και περισσότερη έκθεση μπορεί όλα να προκύψουν από τη δημιουργία συνδέσεων εντός της κοινότητας ιστολογίων.

Διαφήμιση μέσω email

Το ιστολόγιό σας θα ωφεληθεί πολύ από μια λίστα email. Οι μολύβδινοι μαγνήτες, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών βιβλίων, λιστών ελέγχου ή μοναδικού περιεχομένου, ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να εγγραφούν. Ενημερωθείτε για τις πωλήσεις, το νέο περιεχόμενο και άλλες αλλαγές ξεκινώντας μια καμπάνια μάρκετινγκ μέσω email.

Ενίσχυση επισκέψεων ιστολογίου

Συνεισφορά ως προσκεκλημένος Blogger

Εάν θέλετε να διευρύνετε το κοινό σας, το blogging επισκεπτών σε σχετικούς ιστότοπους είναι μια εξαιρετική στρατηγική. Δημοσιεύστε διορατικά, καλογραμμένα κομμάτια σε έγκυρους ιστότοπους. με κάθε ανάρτηση, συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπό σας. Η αξιοπιστία του ιστότοπού σας θα αυξηθεί και οι επισκέπτες από το ιστολόγιο υποδοχής θα επισκέπτονται τον ιστότοπό σας ως αποτέλεσμα.

Συμμετέχετε σε Ομάδες Blogging

Βρείτε τις διαδικτυακές ομάδες και τους πίνακες συζητήσεων όπου συχνάζουν οι ιδανικοί σας πελάτες και γίνετε μέλος τους. Λάβετε μέρος σε συζητήσεις, συνεισφέρετε ό,τι γνωρίζετε και παρέχετε διορατικά σχόλια. Εκτός από την εδραίωση της αξιοπιστίας σας ως εμπειρογνώμονα στον τομέα σας, αυτό θα οδηγήσει επίσης τους επισκέπτες στο ιστολόγιό σας μέσω της υπογραφής ή του προφίλ του φόρουμ.

Ικανοποιήστε τις απαιτήσεις για κινητά

Το να βεβαιωθείτε ότι το ιστολόγιό σας είναι φιλικό προς κινητά είναι ζωτικής σημασίας, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών συσκευών. Για να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο φιλικό προς τα κινητά, επιλέξτε ένα θέμα που προσαρμόζεται σε πολλά μεγέθη οθόνης και εκτελέστε δοκιμές σε διάφορες συσκευές. Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google προτιμούν επίσης ιστότοπους φιλικούς προς κινητά.

Βάλτε το Analytics να λειτουργήσει για εσάς

Για να παρακολουθήσετε Πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία ανάλυσης ιστού όπως το Google Analytics. Οι προβολές σελίδων, οι ενέργειες των χρηστών και οι πηγές παραπομπής μπορούν να αναλυθούν για να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες. Μάθετε τι αρέσει στους ανθρώπους, μάθετε τι χρησιμοποιούν και αλλάξτε την τακτική σας ανάλογα με τους αριθμούς.

Συνεργαστείτε με Power Users

Μια αποτελεσματική στρατηγική για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό σας είναι να χρησιμοποιήσετε το μάρκετινγκ επιρροής. Βρείτε άτομα με επιρροή στον τομέα σας και δείτε αν μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Η συν-δημιουργία περιεχομένου, οι εξαγορές μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η αλληλοπροώθηση είναι όλα παραδείγματα του τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Ενδέχεται να αποκτήσετε πολύ περισσότερους επισκέπτες πατώντας στους ήδη υπάρχοντες ακόλουθους των influencers.

Κρατήστε δωρεάν κληρώσεις βραβείων

Οι συναρπαστικοί διαγωνισμοί και τα βραβεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθουσιάσετε τους ανθρώπους και να προσελκύσετε νέους επισκέπτες. Για να αυξήσετε την πιθανότητα να κερδίσετε, ζητήστε από τους διαγωνιζόμενους να ακολουθήσουν τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να προωθήσουν το ιστολόγιό σας. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει το ιστολόγιό σας σε περισσότερα άτομα και ενισχύει την αφοσίωση.

Βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας
αποθέτω

Βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης σελίδας

Οι επισκέπτες και οι μηχανές αναζήτησης θα αποσυρθούν από έναν ιστότοπο που χρειάζεται πολύ χρόνο για να φορτώσει. Για να κάνετε το ιστολόγιό σας να λειτουργεί πιο γρήγορα, επιλέξτε μια αξιόπιστη υπηρεσία φιλοξενίας, συμπιέστε φωτογραφίες και χρησιμοποιήστε την προσωρινή αποθήκευση του προγράμματος περιήγησης. Η ταχύτητα φόρτωσης σελίδας είναι σημαντική για τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης και την εμπειρία χρήστη, καθώς αποτελεί παράγοντα κατάταξης για την Google.

Συνοψίζοντας

Συζητάμε πώς να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο; Χρειάζεται δέσμευση, κανονικότητα και προγραμματισμός για να ξεκινήσει ένα επιτυχημένο blog. Τα ιστολόγια μπορούν να δημιουργηθούν και η έκθεση και η επισκεψιμότητά τους μπορεί να αυξηθεί με προσεκτική επιλογή εξειδικευμένων θέσεων, δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας και επιτυχημένες τεχνικές διαφήμισης.

Το blogging είναι μια μακροπρόθεσμη δέσμευση που απαιτεί υπομονή, αφοσίωση και συνεχή προσαρμογή στρατηγικής για να συμβαδίζει με τη συνεχώς μεταβαλλόμενη ψηφιακή σκηνή. Με τη σωστή ποσότητα ενθουσιασμού και αποφασιστικότητας, το ιστολόγιό σας έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας ανεκτίμητος πόρος για ένα διευρυνόμενο κοινό αναγνωστών.

Check Also

Blog Creation on Quora

Γρήγορη και εύκολη δημιουργία ιστολογίου στο Quora: Ένας οδηγός πώς να το κάνετε

ΕισαγωγήTable of Content1 Εισαγωγή2 Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Quora για να προωθήσω το ιστολόγιό μου;3 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *